ПОМОЋ ЗА НАДУ СТОШИЋ

nada
Животна прича педагога ОШ „Петар Тасић“ у Лесковцу, Наде Стошић, трагична је и болна. После тешке операције срца у раном детињству и бројних здравствених проблема у младости, Нада је доживела тешку саобраћајну несрећу, после које је у 36-ој години живота постала тежак инвалид, са параплегијом доњих екстремитета, са уграђеним фиксатором у кичми и трајним катетером. Ово њено стање изискује свакодневну помоћ туђе руке. Нада, иначе, живи на селу, у малом двособном домаћинству, са 81-годишњим болесним оцем, за чије лечење, такође, Нада сама сноси трошкове. Сложени хируршки захвати који су рађени више пута, изискивали су велике новчане издатке, али потребно их је урадитити још, како би се постигли жељени резултати. Ипак, протекле године бола и патње нису у Нади уништили жељу за животом и веру у људе. Она и даље неуморно ради, наставила је да се бори, али и да другима помаже. Свакодневно прелази 40 км до школе и назад. Посао обавља с љубављу, али не и с лакоћом. Надино стање је специфично и, уколико изостану одговарајући услови за њену негу, може се додатно погоршати. Зато Вам се обраћамо да, у складу са својим могућностима, помогнете у прикупљању финансијских средстава, која су Нади неопходна за набавку следећих помагала:

  • Моторна колица (500 000 динара)
  • Рохо јастук за декубите (85 000 динара)
  • Фластери за декубите (11 000 месечно)
  • Анти-декубитни душек (180 000 динара)
  • Свакодневна нега (лекови, катетери, уље за катетер, уринарне кесе, газе, ПВЦ рукавице… – око 15 000 месечно)

Драге колеге, позивамо се на вашу хуманост, доброту и емпатију и очекујемо да се одазовете овом позиву, како бисмо једну тешку и болну судбину учинили ведријом. ВРАТИМО НАДИ НАДУ!

Текући рачун за хуманитарни новчани прилог може се уплатити на жиро рачун број:

115-2100100025134-55

 

Хвала!

 

ПОМОЋ ЗА РОБЕРТА БОЛДОРАНОВА

Илинци Болдоранов (помоћни радник у ОШ Петар Тасић“ у Лесковцу), потребна је финансијска помоћ за сина. Њен тридесетогодишњи син Роберт Болдоранов  од пре две године води тешку битку за живот. Роберту је хитно потребна трансплатација срца.. Орјентациони трошкови за ову врсту операције, постхирушку негу и рехабилитацију износе око 100.000,оо (сто хиљада) евра. Роберт је од скора у инвалидској  пензији  а његова жена је без запошљења тако да немају новчаних средстава да прехране ни двоје малолетне деце.

Текући рачун за хуманитарни новчани прилог може се уплатити на жиро рачун број:

170-0010100162000-79

Хвала!