ОДРЖАНА СЕДНИЦА ПРЕДСЕДНИШТВА

Јуче је одржана прва седница Председништва одбора Јабланичког округа Синдиката образовања Србије.

На седници су члановима пренете информације о исплати јубиларних награда и решавању технолошких вишкова. Председништво је по овом основу донело одлуку да се што хитније закаже и одржи конференција за медије на којој треба изнети све проблеме у вези са питањима исплате јубиларних награда и дати рокове локалним самоуправама да изврше обавезе према просветним радницима, јер је просветарима у округу доста чекања, ишчекивања и замајавања од стране државе. Такође је одлучено да јавности треба саопштити неправилности које узимају маха приликом запошљавања у школама у округу и по том питању алармирати надлежне инспекцијске органе.

Донета је одлука о организацији дводневног садржаја за све председнике синдикалних организација у округу, који ће обухватити седнице Председништва, радних група и Одбора Јабланичког округа Синдиката образовања Србије, представљање примера добре праксе у организацијама и четворочасовни семинар на тему „мобинг“.

Подпредседницима је дат рок да до одржавања следеће седнице заврше планове рада својих ресора како би на време могао да буде урађен, усвојен и објављен план рада Одбора за 2012. годину.

Записник са седнице можете погледати ОВДЕ.

ЗАКАЗАНА 1. СЕДНИЦА ПРЕДСЕДНИШТВА

За уторак, 29. новембар 2011. године заказана је прва седница Председништва Одбора Јабланичког округа Синдиката образовања Србије.  Седница ће се одржати у сали Председништва Већа Савеза самосталних синдиката за више општина – Лесковац, а почетак седнице је заказан за 12:30.

За седницу је предложен следећи ДНЕВНИ РЕД:

1. Информација о јубиларним наградама и решавању технолошких вишкова;

2. Доношење одлуке о одржавању семинара за чланове Одбора Јабланичког округа Синдиката образовања Србије;

3. Текућа питања.

ОДРЖАН САСТАНАК У УПРАВИ ЗА ДРУШТВЕНЕ ДЕЛАТНОСТИ ГРАДА ЛЕСКОВЦА

Данас је одржан састанак представника Синдиката образовања Јабланичког округа са начелницом градске Управе за друштвене делатности, госпођом Марином Љубисављевић. Састанку су испред синдиката присуствовали подпредседник Драган Стошић и председник Александар Ничић. Тема разговора бала је неопходно успостављање сарадње  и анализа и процесуирање проблема за чије је успешно решавање неопходан дијалог обе стране.  Проверена су недавна сазнања везана за исплату јубиларних награда. Потврђено је да је Управа за друштвене делатности проследила Министарству финансија захтев за трансфер средстава и да се чека уплата истих. Госпођа Марина Љубисављевић је недвосмислено потврдила да новац  који се потражује од Министарства финансија подразумева исплату јубиларних награда у бруто износу.

Сазнајемо да су неке општине у Србији почеле да добијају средства и исплаћују јубиларне награде. Синдикат образовања Јабланичког округа ће наставити да обавештава чланство о овој теми.

Овде дајемо обрачун јубиларних награда у једној школи у бруто и нето износу како би они који потражују исплату награде знали колику висину награде отприлике треба да очекују али и да одмах реагују ако  износ који добију буде неадекватан.

10 година :: 25.738,00 нето :: 29.850,00 бруто

20 година :: 43.608,00 нето :: 61.674,00 бруто

30 година :: 66.399,00 нето :: 93.498,00 бруто

Дати обрачуни су са урачунатим порезом!

ОБАВЕШТЕЊА

  • Обавештавамо просветне раднике да након усвојеног ребаланса буџета најкасније до краја календарске године радницима у просвети у округу морају бити исплаћене јубиларне награде за 2009, 2010, и 2011. годину. Информисани смо да се јубиларне награде морају исплатити у бруто износу, што се нормално реализује годинама уназад у свим општинама округа осим у Лесковцу. Сазнали смо да је лесковачка Управа за друштвене делатности 11. октобра послала надлежним републичким органима  захтев за трансвер средстава за ове потребе  и да ће овај пут и у Лесковцу бити исплаћене награде у бруто износу. Пратимо дешавања и благовремено ћемо информисати чланство.
  • У среду, 2. новембра на позив начелника школске управе одржан је састанак директора појединих школа и председника синдиката тих школа. Начелник је састанак сазвао након многобројних упозорења од стране председника окружног одбора Синдиката образовања Србије да се у школама врши запошљавање радника мимо закона док на листи технолошких вишкова има оних који чекају. Састанак је отворила просветна саветница Марина Илић. Председник Одбора Јабланичког округа Синдиката образовања Србије, Александар Ничић, позвао је присутне директоре да се договоре, распореде и преузму  раднике са листе  на ослобођена радна места јер ће у противном синдикат подржати тренутно обесправљене раднике са листе који су огорчени и желе да покрену тужбе и кривичне пријаве. Готово сви директори су узели учешће у расправи која је у наставку истакла конструктивне дијалоге појединих директора који су најавили скоро решавање проблема запослених са листе из предмета хемија, физика и физичко васпитање. Директор основне школе у Предејану, директор основне школе у Губеревцу и директорка Медицинске школе у Лесковцу показали су спремност и конкретизовали активности. Директорка Медицинске школе је најавила да ће преузети половину вишкова за физику и двојицу колега за физичко васпитање. Директор школе у Губеревцу ће довршити решавање вишкова за физику а директор школе у Предејану ће примити два радника са листе за хемију. Састанку су присуствовали и подпредседници окружног одбора који су водили записник. Имамо сазнања да је део ових позитивних најава са састанка почео да се реализује. Пратимо.
  • Јуче је школска управа ажурирала листу. Можете је преузети овде.