ПОЧИЊЕМО СА ТУЖБАМА

Поштоване колеге,
Како је јуче (15.12.2011.) истекао рок који је Синдикат образовања Јабланичког округа поставио локалним управама у округу још 29.новембра, обавештавам Вас да од данас почињемо са  покретањем тужби!
Позивам председнике свих синдикалних организација Синдиката образовања Србије у округу да у Општинама у којима није почела исплата јубиларних награда организују колеге који потражују јубиларну награду за 2009. годину да дођу у зграду Савеза самосталних синдиката Лесковац како би добили пуну правну помоћ. Поменуте колеге треба да се јаве синдикалном адвокату који ради са странкама од 9 до 14 часова сваког радног дана (број телефона 016 241 923).
Потребна документација:
  • Решење или потврда из школе о утврђеном праву на јубиларну награду (ако постоји) – 2 примерка
  • Копија радне књижице – 2 примерка
  • Лична карта

Према нашим информацијама исплата јубиларних награда у Јабланичком округу до данас није почела једино у Лесковцу и Медвеђи!

председник Одбора

Александар Ничић

ПОМОЋ ЗА НАДУ СТОШИЋ

nada
Животна прича педагога ОШ „Петар Тасић“ у Лесковцу, Наде Стошић, трагична је и болна. После тешке операције срца у раном детињству и бројних здравствених проблема у младости, Нада је доживела тешку саобраћајну несрећу, после које је у 36-ој години живота постала тежак инвалид, са параплегијом доњих екстремитета, са уграђеним фиксатором у кичми и трајним катетером. Ово њено стање изискује свакодневну помоћ туђе руке. Нада, иначе, живи на селу, у малом двособном домаћинству, са 81-годишњим болесним оцем, за чије лечење, такође, Нада сама сноси трошкове. Сложени хируршки захвати који су рађени више пута, изискивали су велике новчане издатке, али потребно их је урадитити још, како би се постигли жељени резултати. Ипак, протекле године бола и патње нису у Нади уништили жељу за животом и веру у људе. Она и даље неуморно ради, наставила је да се бори, али и да другима помаже. Свакодневно прелази 40 км до школе и назад. Посао обавља с љубављу, али не и с лакоћом. Надино стање је специфично и, уколико изостану одговарајући услови за њену негу, може се додатно погоршати. Зато Вам се обраћамо да, у складу са својим могућностима, помогнете у прикупљању финансијских средстава, која су Нади неопходна за набавку следећих помагала:

  • Моторна колица (500 000 динара)
  • Рохо јастук за декубите (85 000 динара)
  • Фластери за декубите (11 000 месечно)
  • Анти-декубитни душек (180 000 динара)
  • Свакодневна нега (лекови, катетери, уље за катетер, уринарне кесе, газе, ПВЦ рукавице… – око 15 000 месечно)

Драге колеге, позивамо се на вашу хуманост, доброту и емпатију и очекујемо да се одазовете овом позиву, како бисмо једну тешку и болну судбину учинили ведријом. ВРАТИМО НАДИ НАДУ!

Текући рачун за хуманитарни новчани прилог може се уплатити на жиро рачун број:

115-2100100025134-55

 

Хвала!

 

ПОМОЋ ЗА РОБЕРТА БОЛДОРАНОВА

Илинци Болдоранов (помоћни радник у ОШ Петар Тасић“ у Лесковцу), потребна је финансијска помоћ за сина. Њен тридесетогодишњи син Роберт Болдоранов  од пре две године води тешку битку за живот. Роберту је хитно потребна трансплатација срца.. Орјентациони трошкови за ову врсту операције, постхирушку негу и рехабилитацију износе око 100.000,оо (сто хиљада) евра. Роберт је од скора у инвалидској  пензији  а његова жена је без запошљења тако да немају новчаних средстава да прехране ни двоје малолетне деце.

Текући рачун за хуманитарни новчани прилог може се уплатити на жиро рачун број:

170-0010100162000-79

Хвала!

 

ОДРЖАН СЕМИНАР НА КУКАВИЦИ

У суботу и недељу, 10. и 11. децембра у хотелу  “Влаина“ на Кукавици одржан је први семинар председника Синдикалних организација основних и средњих школа у Јабланичком округу. Семинар је организован на иницијативу и ангажовањем чланова Председништва Одбора Јабланичког округа Синдиката образовања Србије. Првог дана за учеснике семинара организоване су седнице Председништва и Одбора Јабланичког округа Синдиката образовања Србије, обилазак вишевековне „Хидроелектране Вучје“ и трибина „Примери добре праксе у Синдикалним организацијама“. Овим садржајима присуствовали су уважени гости: председник Синдиката образовања Србије Бранислав Павловић и председница Градског одбора града Ниша Зорица Китановић.

Присутнима су представљене новине у организацији Одбора, стварање ресора за спорт и рекреацију, правна питања и односе са јавношћу, као и за опште организационе послове. Председник Одбора поднео је шестомесечни извештај о раду који је једногласно усвојен. Одбор је усвојио допуне Правила о свом раду и донео важне закључке. Донета је и одлука да се вишим органима синдиката упуте захтеви за обезбеђивање просторно – техничких и матерјално – финансијских услова за несметан рад у следећој години.

<KENOX S730  / Samsung S730>

Потпредседници Председништва су редом излагали Планове рада за 2012. годину. Сви ови планови усвојени су у целости и на основу њих је дефинисан и усвојен Глобални план рада Одбора за 2012. Председник СОС-а Бранислав Павловић похвалио је рад Одбора Јабланичког округа и истакао да је ово сигурно један од најактивнијих Одбора у Србији. Дводневни скуп завршен је у недељу после ручка. Учесници су добили уверења о одслушаном семинару и напустили хотел „Влаина“ препуни позитивних утисака.

ОДРЖАНА КОНФЕРЕНЦИЈА ЗА МЕДИЈЕ

Данас је у сали Председништва Већа Савеза самосталних синдиката за више општина – Лесковац одржана конференција за медије. На конференцији су изнети ставови Синдиката образовања Јабланичког округа у вези са најављеном  исплатом јубиларних награда и са збрињавањем радника за чијим је радом делимично престала потреба.

IMG_2263
Председништво одбора Јабланичког округа издало је САОПШТЕЊЕ медијима и надлежним институцијама у округу.

Текст саопштења можете погледати ОВДЕ.

ИНФО

ПРЕДСТАВНИЦИМА МЕДИЈА И СРЕДСТВИМА ЈАВНОГ ИНФОРМИСАЊА

Поштовани,

Обавештавамо Вас да ће у сали Председништва Савеза самосталних синдиката – Лесковац Одбор Јабланичког округа Синдиката образовања Србије

у петак, 02. децембра 2011. године у 11 сати одржати

КОНФЕРЕНЦИЈУ ЗА ШТАМПУ

поводом информисања јавности о исплати јубиларних награда запосленима у просвети и непоштовања обавезе првенства у збрињавању запослених за чијим је радом у потпуности или делимично престала потреба у школској 2011/12 години. Позивамо Вас да присуствујете овој конференцији и медијски пропратите овај догађај.

С поштовањем,

Ничић Александар, председник Одбора