УПУЋЕНИ ЗАХТЕВИ НАДЛЕЖНИМА

Данас су на основу закључака са 3. седнице Председништва Одбора Јабланичког округа Синдиката образовања Србије упућени захтеви Синдикату образовања Србије, Већу самосталних синдиката за више општина – Лесковац и начелнику школске управе у Лесковцу.

Синдикату образовања Србије и Већу самосталних синдиката за више општина – Лесковац прослеђени  су захтеви за просторно-техничком и финансијском помоћи у реализацији планираних активности у 2012. години.

Начелнику Школске управе Лесковац прослеђен је захтев за спајањем нерадних дана у време Првомајских празника.

Захтеве можете погледати ОВДЕ:

- Захтев СОС-у

- Захтев ВССС-у

- Захтев начелнику ШУ Лесковац

ИСПОШТОВАН ДОГОВОР

Договор о исплати јубиларних награда  који је постигнут 13. јануара у кабинету градоначелника Лесковца у потпуности је испоштован. Запосленима у просвети на територији града Лесковца, 26. и 27. јануара исплаћене су јубиларне награде за 2011. годину.

Предстоје разговори око исплате бруто-нето разлике за 2008. годину. Око свих детаља чланство ће бити обавештено на време.

ОДРЖАНА 11. СЕДНИЦА ОДБОРА

Данас је у великој сали Већа Савеза самосталних синдиката за више општина – Лесковац одржана 11. седеница Одбора Јабланичког округа Синдиката образовања Србије. На седници су члановима презентоване  информације са одржане седнице РОС-а, информације о променама у структури Одбора, о исплати јубиларних награда и о ангажовању синдикалног адвоката.

Овој седници  претходила је 3. седница Председништва на којој су дефинисани захтеви према вишим органима синдиката и извршено је именовање Ајше Баба-Алић за техничког секретара Председништва. Свим члановима Одбора презентован је Глобални план рада Одбора за 2012. годину.

ПОСТИГНУТ ДОГОВОР

Данас је у кабинету градоначелника Лесковца постигнут договор о сарадњи локалне власти и Синдиката образовања Јабланичког округа. Како је речено за медије након разговора данас ће просветним радницима у Лесковцу бити исплаћене јубиларне награде за 2010. годину. Такође 3 школе које у децембру нису добиле јубиларне награде за 2009. годину добиће данас награде и за 2009. и 2010. Градоначелник Лесковца Слободан Коцић обећао је представницима синдиката да ће, уколико редовни трансвер буде у устаљеном термину, јубиларне награде за 2011. годину бити исплаћене за дан Светог Саве.

sl55

Председник Одбора Александар Ничић позвао је просветне раднике у Лесковцу да обуставе утужење школа јер нема разлога да се сумња да договор који је данас постигнут са градоначелником може бити погажен.

У осталим општинама на територији округа већ су исплаћене јубиларне награде за 2009. и 2010. годину а у току је исплата 2011. Једино је у општини Медвеђа исплаћена 2011. а обећано је да у току јануара буду исплаћене и 2009. и 2010. година.

 

НОВОГОДИШЊА ЧЕСТИТКА

СВИМ КОЛЕГАМА

ЖЕЛИМО  СРЕЋНУ И УСПЕШНУ

НОВУ ГОДИНУ!!!

 

СИНДИКАТ ОБРАЗОВАЊА  ЈАБЛАНИЧКОГ ОКРУГА