РЕВИДИРАНА ЛИСТА ВИШКОВА

Јуче, 25.9.2012. године, Школска управа Лесковац послала је директорима школа ревидирану листу радника за чијим је радом потпуно или делимично престала потреба, која је свој тренутни облик добила након што су извршена преузимања радника у складу са одлукама са састанка одржаног 31.8.2012. године.

Оно што се примећује у први мах је чињеница да листа садржи податке и о преузимањима која се нису десила, али је индикативно и брисање појединих радника са листе без икаквих објашњења. Први пут од августа прошле године синдикату званично није прослеђена измена листе!

Овај скуп, надамо се  случајних околности, упућује на то је неопходан опрез! Синдикат ће извршити детаљну контролу спискова и званично затражити од Школске управе објашњења за све уочене неправилности, о чему ћемо благовремено обавестити чланство.

До сада је синдикату упућено више пријава о угроженим правима радника, које се односе на непоштовање одлука са августовског састанка, али  и о непријављеним слободним часовима од стране појединих директора.  На основу ових пријава синдикат је припремио доказе и представке које ће бити упућене одељењу за инспекцијске послове Министарства просвете, науке и технолошког развоја.

Ревидирану листу објављујемо у целости.

РЕГИОНАЛНИ ЦЕНТАР ЛЕСКОВАЦ – СВЕУКУПНИ ПОБЕДНИК СПОРТСКИХ ИГАРА РАДНИКА У ПРОСВЕТИ СРБИЈЕ

На СПОРТСКИМ ИГРАМА РАДНИКА У ПРОСВЕТИ СРБИЈЕ које су одржане од 14. до 16. септембра 2012. године у Бањи Врујци, екипа Регионалног центра – Лесковац освојила је многобројна признања. Златне медаље освојили су мушкарци у стоном тенису и шаху, а жене у баскету и шаху. Сребрне медаље  освојила је женска одбојкашка екипа и мушка екипа у малом фудбалу. Бронзом се окитила мушка екипа у пикаду и надвлачењу конопца. У појединачним дисциплинама, бронзану медаљу у пливању освојио је Илија Ђорђевић.

Наша екипа освојила је укупно 115 поена по критеријумима организационог одбора игара и проглашена за СВЕУКУПНОГ ПОБЕДНИКА.

КОМЛЕТАН ПРЕГЛЕД ОСВОЈЕНИХ ТРОФЕЈА МОЖЕТЕ ПОГЛЕДАТИ ОВДЕ!!!

ОДРЖАН САСТАНАК ПОВОДОМ РЕШАВАЊА ТЕХНОЛОШКИХ ВИШКОВА

У петак, 31.8.2012. године, у Техничкој школи у Лесковцу одржан је састанак директора школа, начелника школске управе и представника репрезентативних синдиката у вези са решавањем проблема технолошких вишкова.  На сатанку су присуствовали делегирани представници нашег сидиката који су пратили преузимање радника за чијим је радом делимично или потпуно престала потреба. Комисију синдиката чинили су Драган Стошић, Ајша Баба Алић, Роберта Марковић и Ивица Станковић. Од укупно 176 пријављених радника са листе, на састанку је решено питање 105 радника који ће од понедељка потписати уговоре о преузимању и наставити да раде у школама које су исказале потребе за њиховим профилима занимања. На листи ће остати 71 радник који нису решени у првом кругу преузимања. Синдикат образовања Србије наставља да прати сваку следећу промену на листи.На основу дискусије на самом састанку и на основу сазнања са терена која нам свакодневно пристижу, засигурно се може потврдити да листа вишкова и сам ток преузимања нису остали имуни на пропусте у виду скривања слободних часова од стране појединих школа или покушаја да се и поред постојања технолошких вишкова ангажују нови радници.

Синдикат ће сачекати да се изврши преузимање радника које је договорено на овом састанку и извршити анализу и проверу свих доступних података, а након тога и адекватно реаговати. Постоје основане индиције да је на јучерашњем састанку било могуће решити и више радника за чијим радом престаје потреба.

Искуство од прошле школске године говори да је опрез неопходан јер је до сада било случајева да договорена преузимања са сатанка касније нису испоштована. Из тог разлога синдикат ће транспарентно објављивати све доступне податке како би саме наше колеге биле у прилици да прате овај процес и сигнализирју нам сваку уочену неправилност.

Овде објављујемо:

СВЕЧАНО ОТВОРЕН РЕГИОНАЛНИ ЦЕНТАР

У петак, 31.8.2012. године свечано су отворене просторије Регионалног центра Синдиката образовања Србије са седиштем у Лесковцу. Свечаности је присуствовао господин Бранислав Павловић, председник Синдиката образовања Србије, госпођа Марина Љубисављевић, в.д. начелника Градске управе за друштвене делатности града Лесковца, господин Јован Ничковић, секретар Градског одбора СОС-а у Нишу, чланови нашег Одбора, директори школа, просветни саветници, представници медија, представници пословних партнера синдиката и остале многобројне званице.

Свечаност је обележена пригодним коктелом у периоду од 12 до 14 часова. Кетеринг за ову прилику припремило је особље Трговинско-угоститељске школе у Лесковцу,  па им се овим путем захваљујемо на услузи и професионално урађеном послу.

Фотографије са отварања можете погледати ОВДЕ.