НОВОГОДИШЊА ЧЕСТИТКА

СВИМ КОЛЕГИНИЦАМА И КОЛЕГАМА

ЖЕЛИМО СРЕЋНУ И УСПЕШНУ НОВУ ГОДИНУ

.

СИНДИКАТ ОБРАЗОВАЊА СРБИЈЕ :: РЕГИОНАЛНИ ЦЕНТАР – ЛЕСКОВАЦ

ОДРЖАН СИНДИКАЛНИ СКУП У СИЈАРИЊСКОЈ БАЊИ

Завршне седнице органа Регионалног центра – Лесковац  за ову годину, одржане су у оквиру Синдикалног скупа у Сијарињској бањи  14. децембра.

На 6. седници Председништва усвојен је записник са претходне седнице, разматрани су извештаји о раду подпредседника задужених за рад сектора Одбора, подржана је иницијатива за оснивање Секције жена и утврђен је Предлог за измену и допуну Правила о раду Одбора.

Седници Одбора присуствовали су и гости из руководства Синдиката образовања Србије, Миодраг Камперелић и Борка Вишнић. Поднет је извештај са Републичког одбора СОС, усвојен шестомесечни извештај о раду председника Одбора, подржани су планови рада сектора за следећу годину, усвојене измене Правила о раду Одбора и презентован тренутни пресек стања финансијских средстава. На крају седнице Одбора, прилику да презентују економске, синдикалне понуде добило је неколико предузећа.

У наставку  скупа одржана је прва седница Одбора Секције жена Регионалног центра СОС -Лесковац, којом је ова секција званично оформљена. Радом седнице до избора председнице руководила је Борка Вишнић. За председницу Секције жена изабрана је Ајша Баба-Алић, председница Синдикалне организације Пољопривредне школе у Лесковцу. У Председништво секције изабране су представнице из оних општина у округу које из којих је било присутних чланица. На следећем Одбору секције Председништво ће бити допуњено новим чланицама.

Учесници синдикалног скупа, после напорног радног дела имали су прилику да се опусте и уз свечану вечеру, поразговарају, друже се и размене искуства. Скуп је затворен у суботу, 15. децембра после доручка. Видно задовољни учесници организованим превозом напустили су Сијарињску бању уз напомену да овакве догађаје треба чешће организовати.

ЗАКАЗАНЕ ПОСЛЕДЊЕ СЕДНИЦЕ У ОВОЈ ГОДИНИ

Члановима Председништва и Одбора Јабланичког округа Синдиката образовања Србије прослеђени су позиви за Синдикални скуп, који ће се 14. и 15. децембра одржати у хотелу „Гејзер“ у Сијарињској бањи. За одржавање последњих седница органа Регионалног центра у овој години одабрана је дестинација у општини Медвеђа, што би требало да представља увод у праксу да се осим службених посета околних општина, на територијама истих одржавају и редовне седнице. Треба очекивати да следећих година и остале општине из региона буду домаћини званичних синдикалних окупљања.

На заказаном Синдикалном скупу, осим најављених седница, одржаће се и састанци комисија и ресора Регионалног центра, али и оснивачки Одбор Секције жена. Присуство овом догађају из Синдиката образовања Србије потврдили су Борка Вишнић – задужена за међународне односе, Миодраг Камперелић – секретар СОС-а и  Раде Шојановић – подпредседник СОС-а. Из градског одбора у Нишу присуство је потврдио Јован Ничковић – секретар.

Догађају ће се придружити и представници школа које су недавно најавиле улазак у Синдикат образовања Србије.

ЗАМЕНА РАДНОГ МЕСТА: ПРОКУПЉЕ – ЛЕСКОВАЦ

Јављам се молбом за замену радног места на релацији Прокупље – Лесковац.

Зовем се Марина Стојановић и у сталном сам радном односу као професор разредне наставе већ пуних 16 година у основној школи „Милић Ракић – Мирко“ у Прокупљу, у истуреном одељењу у Микуловцу (12 километара од Прокупља).

Због промене места пребивалишта трудим се да нађем посао у Лесковцу или околини. Уколико постоје било какве могућности за замену, односно уколико постоји неки колега или колегиница из Јабланичког округа који из сличних разлога траже посао у околини Прокупља, молим да се обрате Синдикату образовања Србије – Регионалном центру у Лесковцу, како би остварили контакт и дошли до решења на обострано задовољство.

Марина Стојановић