САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ

МИНИСТАР ДАНАС РАЗГОВАРАО СА СИНДИКАТИМА

Министар просвете, науке и технолошког развоја др Срђан Вербић разговарао је данас са председницима и представницима четири репрезентативна синдиката у просвети – Синдиката образовања Србије, Уније синдиката просветних радника Србије, Гранског синдиката просветних радника Србије „Независност“ и Синдиката радника у просветни Србије.

На састанку одржаном у Министарству просвете, науке и технолошког развоја, министар Вербић позвао је представнике синдиката да учествују у радним групама за измене и допуне Закона о основама система образовања и васпитања, Закона о основном образовању и Закона о средњем образовању. Министар Вербић предложио је да се одржи и заједнички састанак са потпредседницом Владе и министром са државну управу и локалну самоуправу Кори Удовички у вези са регулисањем питања платних разреда, што су синдикати прихватили. Говорећи о транспарентности запошљавања, министар Вербић, предложио је синдикатима да предложе начин како да „заједнички направимо критеријуме за конкурсе“ На састанку је између осталог, разговарано и о предлозима синдиката у вези са запошљавањем, дуалном систему образовања који су синдикати подржали, смањењу обима административних послова наставника, проширењем делатности школа и образовању одраслих, избору и начину рада директора и школских одбора.

Представници синдиката су се сагласили да ће подржати све што доприноси квалитету образовања и констатовано је да је заједнички циљ Министарства и синдиката – квалитетно образовање. Договорено је да се следећи састанак одржи следеће недеље.

ЛЕСКОВЧАНИ ПОНОВО ПРВИ

На Републичким спортским играма Синдиката образовања Србије које су одржане од 11. до 14. септембра у Доњем Милановцу репрезентација Јабланичког округа ТРЕЋИ ПУТ ЗА РЕДОМ проглашена је СВЕУКУПНИМ ПОБЕДНИКОМ!

Ове године репрезентацију је чинило 47 наших колегиница и колега који су достојно представљали Регионални центар Лесковац СОС. У мушкој конкуренцији освојено је 3. место у баскету, шаху и одбојци, 1. место у куглању и 4. место у пливању, а у женској конкуренцији 1. место у баскету и куглању, 2. место у шаху, 3. место у тенису, стоном тенису и пливању. У укупном пласману наша репрезентација освојила је 113 поена и заслужено понела победнички пехар. ЧЕСТИТАМО!