ЈОШ ЈЕДНО ПОНИЖЕЊЕ

Print Friendly, PDF & Email

Данас су настављени преговори око Посебног колективног уговора. Састанку су присуствовали представници репрезентативних синдиката, Министарства просвете, науке и технолошког развоја, Министарства рада и запошљавања и Министарства за управу и локалну самоуправу. ПОНОВО НИЈЕ БИЛО ПРЕДСТАВНИКА МИНИСТАРСТВА ФИНАНСИЈА!

Овакво неозбиљно понашање, данас није само одраз опструкције. Ово је ДОДАТНО ПОНИЖАВАЊЕ!!! Рок за договор, који је још пре 10 дана прецизирао премијер, није испоштован од стране једног министарства. Нејасно је само да ли ово министарство својим неучествовањем у раду Одбора за ПКУ, лупа шамаре премијеру, синдикатима, ученицима, њиховим родитељима или просветним радницима.

Данас је рад на предлогу измена и допуна ЗОСОВ-а завршила именована радна група. Средином месеца министар ће коначан текст измена представити јавности. Спорни чланови Закона и ПКУ-а усаглашени су са синдикатима, па најављених „претњи“ према радном статусу запослених практично више нема. Верификација ПКУ-а од стране министарства финансија последња је станица до нормализације наставног процеса. Али неко ту има лошу намеру или је воља напрасно пресушила!

У среду је заказан још један састанак. Да ли да се додатно понизимо „чекајући Годоа“, или да јавности ОБЈАВИМО КО ТО ПРОВОЦИРА НЕРЕГУЛАРНУ ШКОЛСКУ ГОДИНУ,  питање је на које сви чекају одговор. НЕ  ЗАДУГО!

СОС