РАДНО ОД ПОЧЕТКА ГОДИНЕ

Print Friendly, PDF & Email

Новогодишњи празници и зимски распуст не успоравају активности Регионалног центра СОС за Јабланички округ. Напротив, ради се пуном паром на свим пољима.

  • Решавање технолошких вишкова одвија се без нарочитог застоја. Сви чланови који су се до сада обратили синдикату успешно су решени. Једини случај који тренутно чека позитиван исход је случај Виолете Алексић, професорке српског језика. То је уједно и пример који показује да систем у односу на појединца може бити веома суров. Виолета Алексић се пре месец дана обратила за помоћ синдикату после мукотрпних покушаја да свој проблем реши самостално.   У вези са овим случајем председник Регионалног центра упутио је начелнику Школске управе Лесковац Захтев за враћање ове колегинице на листу вишкова. ЗАХТЕВ МОЖЕТЕ ПОГЛЕДАТИ ОВДЕ.
  • Разговори са представницима општина око исплате јубиларних награда и путних трошкова радницима у просвети реализују се или су заказани за следећу недељу. До сада су јубиларне награде исплаћене у потпуности у општинама Власотинце и Црна Трава. О исплати награда у осталим општинама исход ће бити познат до 18.1.2013. године, о чему ће чланство бити обавештено.
  • Завршен је финансијски извештај председника за 2012. годину, који је данас, 11.1.2013. године, приказан Надзорном одбору. Надзорни одбор је, након увида у сва пратећа документа и доказе о финансијском пословању, сачинио Извештај који ће бити поднет Одбору на усвајање на следећој седници. Ова седница требало би да буде одржана до краја јануара.