ЗАПОЧЕТИ ПРЕГОВОРИ СА ГРАДОМ

Print Friendly, PDF & Email

Данас је у кабинету градоначелника Лесковца одржан састанак представника Регионалног центра Лесковац Синдиката образовања Србије и представника градске власти надлежних за проблеме који муче просветне раднике на територији града. Састанку су испред Градске управе присуствовали начелница друштвених делатности Сузана Станковић-Илић и начелник градске управе за финансије Далибор Тричковић. У име синдиката позиције просветних радника заступали су председник Регионалног центра Александар Ничић и подпредседница Марија Савић.

Представницима Града представљена је платформа будућег социјалног дијалога на релацији Синдикат-Град Лесковац, која садржи предлоге основа решења постојећих проблема. Представници Града показали су спремност да се у наредном периоду консултације и договори са синдикатом обављају у континуитету и да се постигнути споразуми поштују у целости.

Датум исплате јубиларних награда запосленима у просвети за 2012. годину данас није могао да се прецизира из разлога што подаци о висини ових обавеза нису у потуности били доступни. Иако је градска управа за друштвене делатности школама већ дала рок да се ажурирање ових података обави до 31. јануара, договорено је да синдикат у наредна два дана прикупи ове информације и да се већ у петак, а најкасније у понедељак, договори датум до кога ће се исплата ове обавезе завршити.

Предлог синдиката да се исплата путних трошкова врши и уз могућност избора сопственог превоза прихваћен је уз назнаку да ову обавезу није могуће реализовати за запослене који путују на релацији краћој од 4 километра. На инсистирање председника центра прихваћено је да Градска управа за друштвене делатности прикупи прецизне податке о висини ових трошкова и да се о почетку исплате путних трошкова за све запослене договара након тога. Остале тезе Концепта социјалног дијалога који је предложен од стране синдиката нису декларисане као неприхватљиве за представнике Града, али је детаљисање на ту тему остављено за следећи сусрет, који би требало да се деси ускоро. У вези са Посебним колективним уговором за ПУ „Вукица Митровић“ прихваћено је да усаглашен текст синдиката и управе установе буде достављен на преглед и анализу од стране надлежних градских структура.

ПРЕДЛОГЕ СИНДИКАТА МОЖЕТЕ ПОГЛЕДАТИ ОВДЕ!