ЗАВРШЕНЕ ДРУГЕ ОКРУЖНЕ СПОРТСКЕ ИГРЕ И ПОТПИСАН СПОРАЗУМ СА СОНК – ОХРИД

Print Friendly, PDF & Email

У петак, 7. јуна 2013. године Регионални центар Лесковац дочекао је делегацију Регионалног одбора за Охрид Синдиката за образовање, науку и културу Македоније. Делегацију је до просторија синдиката спровела мото-патрола Полицијске управе Лесковац којој се захваљујемо на сарадњи.

По доласку, представници регионалних центара синдиката обе државе усагласили су текст споразума, договорили се о покретању иницијативе стварања стратегије заједничког синдикалног деловања Балканских земаља и дефинисали протокол потписивања споразума.

У 19 часова у ресторану „Парк“ у Лесковцу почела је Свечаност, организована за крај наставне године, на којој се по плану рада Регионалног центра додељују признања најуспешнијим екипама спортских сусрета. Присуствовало је око 250 просветних радника са територије Јабланичког округа, углавном из школа које су учеснице игара. Својим присуством, свечаност су увеличале и многобројне званице. Представници Синдиката образовања Србије, Синдиката за образовање, науку и културу Војводине, Школске управе Лесковац, српско-македонског друштва „Илинден“, директори школа и остали гости, уживали су у програму и предивној забави. Још једном, Регионални центар је допринео ширењу позитиве и пријатељства међу запосленима у образовним установама.

Најпре се приступило свечаном потписивању СПОРАЗУМА О ПРИЈАТЕЉСТВУ И САРАДЊИ, којим су председник Регионалног одбора Охрид СОНК Македоније Аце Речкоски и председник Регионалног центра Лесковац СОС Александар Ничић озваничили започету сарадњу, а затим су најуспешнијим екипама спортских сусрета додељени пехари и признања. Свеукупни победник ДРУГИХ окружних спортских игара је Економска школа Лесковац.

На овогодишњим Спортским сусретима просветних радника Јабланичког округа учествовало је 120 екипа из 24 школе а такмичења су организована у 9 спортских дисциплина на општинском и окружном нивоу. Такмичења су трајала од марта до краја маја, распоређена по дисциплинама и нивоима а одржавана су сваког викенда.