ПРОЦУРИЛО…

Print Friendly, PDF & Email

САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ

Разлог за померање полагања теста из математике на завршном испиту за ученике основних школа за среду 19.6.2013. године, представља још један доказ безглавог функционисања Министарства просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије.

Претходних месец и више дана, просветна јавност је подигнута у стање приправности, извођењем силних обука за дежурне наставнике, за супервизоре, за прегледаче и директоре школа, а све у циљу постизања веће контроле исправности резултата тестирања на завршном испиту. Након поменутог малтретирања запослених и спровођења обуке, која је документована јучерашњом ружном сликом и практичним упоређивањем наших ученика са затвореницима, са врха система дешава се сраман пропуст. Завршни  испит у 2013. години очигледно је нерегуларан. Његову регуларност неће учврстити ни резервни тест из математике заказан за сутра, нити ико може гарантовати регуларност теста из српског језика који је рађен јуче.

Због  оваквог поигравања са ученицима, родитељима и просветним радницима и посредно целом нацијом, због потпуног игнорисања вишегодишњих реалних и образложених захтева просветних радника са циљем измена предлога закона и због вишегодишњег урушавања система образовања и васпитања, Регионални центар Лесковац Синдиката образовања Србије захтева од ресорног министра Жарка Обрадовића да хитно поднесе оставку.