ПРЕДСТАВНИК ШВЕДСКОГ СИНДИКАТА ПОСЕТИО РЕГИОНАЛНИ ЦЕНТАР

Print Friendly, PDF & Email

Представник шведског синдиката „Ларарфорбундет“ Хенрик Хербер посетио је у четвртак, 3. октобра 2013. године Регионални центар Лесковац Синдиката образовања Србије. Циљ посете био је упознавање са начином рада и структуром првоформираног регионалног центра нашег синдиката у склопу процеса децентрализације СОС-а.

Господину Хенрику представљене су активности које се спроводе на нивоу региона, ниво техничке опремљености центра као и структура обавеза и одговорности представника сектора на нивоу Регионалног центра Лесковац. Након разговора и презентација, позитиван утисак о нашем центру господин Хенрик Хербер подвукао је реченицом „Да ја живим и радим у Србији желео бих да будем члан вашег синдиката“.

Ларарфорбундет је иначе највећи синдикат образовања у Шведској који је и финансијски помогао децентрализацију Синдиката образовања Србије. Господин Хенрик Хербер је као секретар овог синдиката у Србији боравио од 2. до 6. октобра у циљу праћења спровођења поменутог процеса који је помогнут од стране његовог синдиката. У току посете договорен је план активности до 2015. године, до када би требало да буде отворено још неколико регионалних центара али ће се успут водити рачуна о одрживости већ формираних.