ОДРЖАН САСТАНАК ПРЕДСЕДНИКА СИНДИКАТА ШКОЛА НА ТЕРИТОРИЈИ ГРАДА

Print Friendly, PDF & Email

На данашњем састанку председника Синдикалних организација основних и средњих школа са територије града Лесковца расправљало се о предлогу Протокола који би требало да се потпише са Градом, враћању административних забрана у редовну процедуру, примедбама просветне инспекције и другим питањима. Састанак је одржан у просторијама Регионалног центра СОС, а присутни су исказали огорченост чланства због свих притисака на просветни народ у Лесковцу. Посебно незадовољство изражено је због начина на који се врши запошљавање и због давања сагласности на расписивање конкурса од стране Школске управе Лесковац иако на листи технолошких вишкова има радника стручних за наведени предмет.

По питању непроцесуирања административних забрана и потврда, закључено је да све већи број школа прекида са применом усмене мере Града и да се тиме појас дискриминације шири. Такође су изнети подаци да се по основу увида у изводе школских рачуна не примећује значајно смањење трошкова платног промета. Закључено је да се школама упуте захтеви са овог састанка и да се, уколико нема позитивне реакције директора школа, примени Одлука ОЈОСОС из августа месеца. ТЕКСТ ЗАХТЕВА СА САСТАНКА МОЖЕТЕ ПРЕУЗЕТИ ОВДЕ!

По питању запошљавања мимо листе технолошких вишкова, закључено је да се о свим повредама Закона у овом процесу пошаљу представке надлежном министарству.