ДИРЕКТОРИ ПОДРЖАЛИ ЗАХТЕВ СИНДИКАТА – ПОНОВО ВАЖЕ АДМИНИСТРАТИВНЕ ЗАБРАНЕ

Print Friendly, PDF & Email

Након састанка председника Синдикалних организација основних и средњих школа са територије Града који је одржан у уторак, 22. октобра 2013. године, свим директорима школа прослеђени су закључци и захтеви које смо већ објавили.

На молбу председника Регионалног центра, у дневни ред састанка актива директора основних школа, који је одржан јуче, уврштена је посебна тачка по којој се водила дискусија о спорном питању процесуирања административних забрана за запослене у школама на територији Града. Директорима је представљен текст захтева председника Синдикалних организација, па је након размене мишљења донета одлука да се обустави примена усмене мере Града из маја месеца. Посебно радује податак да су директори били сложни око тога да се заузме јединствен став по овом питању и да се доследно поштује. Ово би требало да значи да ће се у свим основним школама већ од следеће недеље успоставити и нормализовати процес издавања и признавања потврда и административних забрана. Ускоро ће бити одржан и актив директора средњих школа, па очекујемо да се и на том активу донесе идентична одлука.

Регионални центар Лесковац СОС  захваљује свим директорима који су овим гестом положај запослених ставили испред сваке врсте притисака за које знамо да постоје. Ово је уједно и доказ да систем рада Регионалног центра, који однос са директорима од старта третира као партнерски однос по многим питањима, почиње да даје видљиве  резултате.