ОДРЖАНА 21. СЕДНИЦА ОДБОРА ЈАБЛАНИЧКОГ ОКРУГА СОС

Print Friendly, PDF & Email

У петак, 17. јануара у великој сали Центра за стручно усавршавање у Лесковцу одржана је 21. седница Одбора Јабланичког округа Синдиката образовања Србије. Седници су присуствовали и чланови који су одласком у пензију у току 2013. године престали да буду део Одбора, па су им овом приликом додељене захвалнице за допринос формирању и раду Регионалног центра и поклони поводом одласка у пензију.

Одбор је у двосатној дискусији претресао актуелна питања, а свим члановима је подељен штампани материјал неопходан за обавештавање чланства по установама. Након усвајања записника са претходне седнице и верификације мандата новим члановима, Извештај Надзорног одбора и Финансијски извештај за 2013. годину једногласно су усвојени. Председник Одбора детаљно је образложио прошлогодишње финансијско пословање Регионалног центра, Извештај о раду и предложио на усвајање План рада за 2014. годину и Финансиски план за 2014. годину. Ови планови су такође усвојени једногласно.

Одбор је донео одлуку Ревизији чланства на територији Јабланичког округа. Сви присутни добили су ревизионе листове које након попуњавања од стране чланства треба да доставе Регионалном центру и то најкасније до 7. фебруара. Ревизија ће се спровести због формирања јединствене базе чланства и због попуњавања неопходних података који су потребни за финансирање осигурања запослених чланова. По одлуци са претходне седнице, Регионални центар ће ове године сваком члану уплатити осигурање од последица несрећног случаја па је пре потписивања полисе неопходно да сви подаци о осигураницима буду доступни. Очекује се да ће полисе почети да важе од 1. марта 2014. године.

Члановима Одбора детаљно су образложене измене и допуне Закона о раду из актуелног Предлога и могуће последице по запослене у образовним установама. Такође, Одбор је прихватио иницијативу Председништва СОС и донео одлуку о ступању у штрајк упозорења 23. јануара 2014. године.

По питању преговора са представницима града Лесковца, председник је обавестио присутне да прошлогодишњи преговори и поред најава нису имали „завршницу“ у облику Протокола, и да ће Регионални центар изаћи у сусрет сваком члану који судским путем жели да оствари Законом гарантована права.