ИГРЕ МОГУ ДА ПОЧНУ!

Print Friendly, PDF & Email

Све је спремно за почетак III Спортских игара Синдиката образовања Јабланичког огруга

Рекордан број пријављених спортских екипа из Синдикалних организација образовних установа најављује да ће III Спортске игре Синдиката образовања Јабланичког округа бити веома успешне. Учешће на овогодишњим играма узеће 32 Синдикалне организације из свих шест општина (Лесковац, Медвеђа, Лебане, Бојник, Власотинце и Црна трава). Такмичења ће се спровести у девет спортова (шах, пливање, куглање, пикадо, стони тенис, тенис, баскет, мали фудбал и одбојка) у родно мешовитим екипама, што представља специфичност спортских игара у организацији РЦ Лесковац. Тридесет  Синдикалних организација пријавило је 176 такмичарских екипа са преко 300 такмичара- појединаца.

Поређења ради, 2012. године на играма је учествовало 12 Синдикалних организација са укупно 37 пријављених екипа а 2013. године 22 Синдикалне организације са 121 пријављеном екипом. На овогодишњим спортским играма број пријављених екипа по спортовима је следећи:  стони тенис – 25 екипа; пливање – 21 екипа; пикадо – 31 екипа; куглање – 18 екипа; тенис – 13 екипа; баскет – 16 екипа; одбојка – 16 екипа; мали фудбал – 19 екипа; шах – 17 екипа.

Проширени Организацион одбор такмичења, са трочланим спортским комисијама у 9 спортова броји 37 чланова који  ће бринути о најситнијим детаљима организације, условима и регуларности такмичења. Организациони одбор је на својим седницама израдио систем такмичења, структуру и костур такмичења и одредио места и локације на којима ће се такмичења одиграти. Такође, овај одбор је усвојио и Правилник синдикалних спортских игара са свим специфичностима.

Жребање екипа у свим спортовима обављено је јавно у суботу, 5. априла 2014. године у просторијама Регионалног центра Лесковац СОС.

ДОКУМЕНТА ЗА ПРЕУЗИМАЊЕ: