ПОДРШКА ШТРАЈКУ УПОЗОРЕЊА

Print Friendly, PDF & Email

У среду, 14. маја 2014. године у Центру за стручно усавршавање у Лесковцу одржана је 22. седница Одбора Јабланичког округа Синдиката образовања Србије којој је присуствовало 45 чланова Одбора. На седници је верификован мандат председнику новоформиране Синдикалне организације ТШ „1. октобар“ у Власотинцу, извршена је анализа досадашњих активности Регионалног центра и донете су одлуке о ступању у штрајк упозорења и о прикупљању података о слободним радним местима и технолошким вишковима за 2014/15 школску годину.

Одбор је подржао одлуку о ступању у штрајк упозорења коју су 7. маја донели репрезентативни синдикати и коју је подржало Председништво Републичког одбора СОС. Штрајк упозорења на територији Јабланичког округа спровешће се 19. маја у образовним установама по упутству утврђеном на данашњој седници.

До краја недеље биће одржани састанци основних Синдикалних организација и формирани штрајкачки одбори, тако да ће одлука о штрајку упозорења бити достављена сваком директору у року који је предвиђен законом. За време штрајка упозорења окупљеним колегама прочитаће се Проглас.

ДОКУМЕНТА ЗА ПРЕУЗИМАЊЕ: