ЗАВРШЕНЕ ТРЕЋЕ ОКРУЖНЕ СПОРТСКЕ ИГРЕ

Print Friendly, PDF & Email

У петак, 13. јуна 2014. године у новоизграђеном хотелу „Бавка“ у Лесковцу одржана је свечаност на којој су учесницима Трећих спортских игара просветних радника са територије Јабланичког округа додељена одличја. Ову свечаност Регионални центар Лесковац СОС традиционално организује пред крај наставног дела школске године и на њој учествују сви заинтересовани просветни радници из читавог округа. Прослави је присуствовало 350 колегиница и колега уз присуство представника Синдиката образовања Србије, СОНК Македоније, представника Школске управе Лесковац, представника медија, спонзора и директора школа.

Ове године број просветних радника који су учествовали на спортским сусретима нарастао је на 300, што ове игре чини најмасовнијим до сада. Учешће је узело 29 Синдикалних организација са 170 пријављених екипа. Игре су почеле 26. априла и трајале до краја маја тако што су такмичења реализована викендом у школским фискултурним салама, на спољним теренима појединих школа и у простору Спортско-рекреативног центра „Дубочица“ у Лесковцу.

Организациони одбор је кроз координацију, такмичарске комисије по спортовима, редарство и суђење у реализацију игара укључио 37 колега из образовних установа са територије Јабланичког округа који су обезбедили да такмичења протекну у најбољем реду. Спортски дух, дружење, колегијалност и фер плеј, вредности су које представљају највећи трофеј ових сусрета, а број учесника који се сваке године удвостручује указује на то да Спортске игре које организује Регионални центар Лесковац СОС имају посебан значај међу члановима.

Као и претходних година ЗА СВЕУКУПНОГ  ПОБЕДНИКА ИГАРА проглашена је Синдикална организација Економске школе Лесковац. Екипе ове школе узеле су учешће у свим спортским дисциплинама и оствариле најбоље резултате. Честитамо победницима!