ШКОЛСКА УПРАВА ЛЕСКОВАЦ ПОНОВО КРИЈЕ СЛОБОДНА РАДНА МЕСТА

Print Friendly, PDF & Email

Данас је начелник Школске управе Лесковац свим школама и синдикату проследио листу технолошких вишкова за школску 2014/15. годину. Као и прошле године листа не садржи табелу потреба, па подаци о слободним часовима никоме нису доступни! Како након многобројних реакција са наше стране о оваквом поступању Школске управе није дошло до промене у објављивању података, не треба много мудровати да би се закључило да се слободна радна места намерно крију! Пошто смо се већ сусрели са оваквом ситуацијом, ове године на нивоу синдиката прикупљене су информације о технолошким вишковима, али и слободним часовима из око 60% школа у округу, а очекујемо да до састанка на коме ће се вршити преузимање вишкова поседујемо све релевантне податке.

Када непосредно пред тај састанак синдикату и школама извесна листа слободних часова буде доступна, како би се побегло од фарсе, тада неће бити времена за проверу исправности  и комплетности приказанаих података, па ће „капа бити скројена“ по мери оних који би да манипулишу. Због тога ћемо ове године праћење распоређивања вишкова вршити на основу података које је прикупио синдикат! То ће вероватно изазвати још већи хаос, али је тако једино могуће указати на апсурд скривања података у округу у коме синдикат будно прати овај процес и доказано помаже запосленима.

На основу информација са терена, оправдана је сумња да већи број часова који су се прошле године држали на одређено време због забране запошљавања, сада неће бити приказани! Било је и покушаја да се и поред слободних часова у школама за одређени предмет проглашавају технолошки вишкови за исти предмет. Радници који су у настави тада били заступљени на одређено време задржани су у том статусу, а они који годинама раде на неодређено време проглашавају се вишковима!

Данашњу листу вишкова објављујемо ОВДЕ! Податке који нам пристижу о слободним часовима радо ћемо уступити заинтересованим колегама. О овим и другим важним питањима можете се информисати у просторијама Регионалног центра СОС сваког радног дана од 9 до 14 часова.