ИНФО-СОС

Print Friendly, PDF & Email

КОНФЕРЕНЦИЈА ЗА НОВИНАРЕ СИНДИКАТА ЈАВНОГ СЕКТОРА У САВЕЗУ САМОСТАЛНИХ СИНДИКАТА СРБИЈЕ

У четвртак 20. новембра 2014. године одржана је коференција за новинаре представника синдиката јавног сектора у Савезу самосталних синдиката Србије. На конференцији су, поред Синдиката образовања Србије, били представници синдиката здравства, управе, правосуђа, културе, комуналне делатности и предшколског образовања који делују у Савезу самосталних синдиката Србије. У име Синдиката образовања Србије конференцији је присуствовао Александар Ничић, члан Председништва.

Главна тема је била смањење зарада запосленима у јавном сектору. Представници синдиката су поновили своје неслагање са смањењем зарада, пружили подршку штрајку запослених у образовању који је у току, а и најавили све облике синдикалне борбе у својим делатностима. Посебно је истакнут проблем недостатка социјалног дијалога и доношења мера Владе, које синдикате и запослене ставља пред свршен чин.

Заједнички захтеви свих синдиката су да започну преговори о гранским колективним уговорима чије важење истиче до краја године, као и активно укључивање синдиката у израду закона о платним разредима.