СТРОЖА ПРАВИЛА ЗА ЗАПОСЛЕНЕ У МИНИСТАРСТВУ ?!

Print Friendly, PDF & Email

:: Вечерње НОВОСТИ ::

Од Вербића пацке због семинара

И. М. | 09. децембар 2014. 12:15 |

Министар послао допис којим упозорава све запослене у министарству да не смеју да учествују у семинарима и још то да наплаћују!!!

МИНИСТАР просвете др Срђан Вербић послао је допис којим упозорава све запослене у министарству на чијем је челу да не смеју да учествују у семинарима и још то да наплаћују, сазнају „Новости“. У том документу каже се да могу да учествују у семинарима само ако их организује министарство, и то без надокнаде.

Ако негде учествују, морају имати сагласност министра лично. „Зелено светло“ потребно је и за држање предавања ван радног времена, у организацији одређених агенција и организација, али тада не смеју да наступају као запослени у министарству, већ као приватна лица. Јавна је тајна да запослени у Министарству просвете, чак и помоћници и начелници, већ годинама држе предавања на семинарима, које наставници морају да похађају да би добили бодове и задржали лиценцу за рад у школи. На листи акредитованих семинара смењују се многа имена предавача запослених у Министарству просвете. У октобру је, на пример, у Београду одржан семинар о организовању екскурзија, на коме је учешће коштало 9.990 динара, у организацији „Института за економију и право“ д.о.о, на којем су од четири предавача чак три функционери Министарства.

Овај документ „процурио је“ и међу синдикалцима, који су задовољни Вербићевом иницијативом. На организацији семинара, кажу, одређени круг људи узима огроман новац и томе се мора стати на пут. А тај новац, најчешће, просветари дају из сопственог џепа. Наставници уплашени да ће остати без радног места ако не сакупе довољно бодова за лиценцу, плаћају котизације које износе по неколико хиљада динара за једну обуку.

 ДОПИС МОЖЕТЕ ПРЕУЗЕТИ ОВДЕ!