ПОДВАЛЕ НЕ ДОПРИНОСЕ РЕШЕЊУ ПРОБЛЕМА

Print Friendly, PDF & Email

ОБАВЕШТАВАМО ЈАВНОСТ ДА ОБЈАВЕ, О ТОМЕ ДА ЈЕ ПОСЕБАН КОЛЕКТИВНИ УГОВОР ПОТПИСАН, НИСУ ТАЧНЕ! Данас је Министарство просвете, науке и технолошког развоја издало саопштење у коме се наводи да су се синдикати сагласили са текстом новог ПКУ, након чега се у медијима појавила вест да је ПКУ потписан. 

У циљу боље информисаности чланства наводимо да је у току ове недеље било помака у преговорима и да је Влада Републике Србије показала спремност да помогне у коначном проналажењу решења проблема. Из разлога што конкретна системска решења још увек нису на преговарачком столу, детаље усменог договора нисмо презентовали јавности, јер нећемо дозволити да просвета буде обманута по ко зна који пут! Када се буду пронашла системска решења која гарантују испуњење захтева просветних радника и која отварају пут ка изради правичног Закона о платним групама у јавном сектору, тек онда се може припремити и закључити споразум о замрзавању штрајка! ДО ТАДА СЕ ШТРАЈК НЕ ПРЕКИДА!

Када је реч о Посебном колективном уговору за запослене у основним и средњим школама и домовима ученика, сагласност на текст уговора коју су дали синдикати не представља никакву коначност! Тек када сагласност буде пристигла и од стране Министарства финансија, може се договорити датум потписивања! 

ПРЕМА ТОМЕ, ЈОШ ЈЕДНОМ УПОЗОРАВАМО НА УЧЕСТАЛЕ МЕДИЈСКЕ МАНИПУЛАЦИЈЕ И НАГЛАШАВАМО ДА КОНАЧНУ РЕЧ О ТРАЈАЊУ И ОБЛИКУ ШТРАЈКА МОГУ ДАТИ САМО РЕПРЕЗЕНТАТИВНИ СИНДИКАТИ!

ШТРАЈК СЕ НАСТАВЉА – СПРЕМАМО СЕ ЗА ПРОТЕСТ 22. ДЕЦЕМБРА У БЕОГРАДУ!

РЦ ЛЕСКОВАЦ СОС