КАКО ЗАВРШИТИ ПОЛУГОДИШТЕ?

Print Friendly, PDF & Email

Имајући у виду одсуство слуха за разложне захтеве синдиката од стране ресорног министарства, и поред интензивних петонедељних преговора, Штрајкачки одбор је на данашњем састанку донео ОДЛУКУ којом се прецизира непостојање обавезе одржавања Одељенских већа на крају првог полугодишта. Синдикати никако не желе да ученике и њихове родитеље ставе у неповољан положај, па се закључивање оцена не доводи у питање. Ученицима ће се оцене закључити и њихов успех ће родитељима бити презентован у неком облику. Уколико се Одељенска већа не одрже или се пак одрже, а на тим седницама не буде утврђен успех, подела књижица ће свакако изостати на крају овог полугодишта. На тај начин, у административном смислу, неће бити утврђеног успеха ученика али они суштински неће бити оштећени. 

ОДЛУКА ШТРАЈКАЧКОГ ОДБОРА – ПРЕУЗМИ!

1 comments

  • Avatar photo
  • Boban on 24. децембар 2014. at 6:15 pm

  Dogovor s Vladom ili kasni drugo polugodište

  Predstavnici prosvetnih sindikata, koji protestuju već šestu nedelju, najavljuju mogućnost da, ukoliko se ne postigne dogovor sa Vladom, bude odložen početak drugog polugodišta.
  Portparolka Unije sindikata prosvetnih radnika Jasna Janoković rekla je agenciji Beta da će učenicima biti „transparentno i usmeno“ saopštene i obrazložene ocene na kraju prvog polugodišta, ali da one neće biti i potvrđene na sednicama odeljenskih veća.
  „Naprasno neće biti kvoruma za održavanje odeljenskih veća, a bez tako potvrđenih ocena i podeljenih knjižica neće moći da počne ni drugo polugodište“, kazala je Jankovićeva.
  Ona je ocenila da „pretnje“ koje stižu od ministra prosvete Srđana Verbića neće doneti ništa dobro, niti će dovesti do postizanja dogovora.
  „Taman kada nam se učinilo da smo blizu dogovora i kada smo mislili da će biti potpisan Poseban kolektivni ugovor, udaljili smo se više nego ikada“, kazala je Jankovićeva.
  Od 17. novembra četiri reprezentativna prosvetna sindikata štrajkuju skraćenjem časova na 30 minuta, a 22. decembra nastava je u pojedinim školama bila potpuno obustavljena.
  Štrajk skraćenjem časova je nastavljen, a prema podacima sindikata štrajkuje oko 60 odsto škola u Srbiji.
  Ministar prosvete Srbije Srđan Verbić izjavio je da nastavnici u školama u Srbiji u kojima je 22. decembra bila obustavljena nastava neće dobiti dnevnice za taj dan.
  „Ko nije držao nastavu, ne može da dobije nadokandu za taj dan. To je sasvim izvesno. Ako direktori škola utvrde da postoji ozbiljnije narušavanje procesa rada, očekujem pokretanje disciplinskih mera“, rekao je Verbić.
  On je istakao da su najave predstavnika sindikata da neće biti zaključene ocene đacima „prazne“ pretnje i da ne želi da veruje da će se to dogoditi.
  Prosvetni radnici traže da budu izuzeti od smanjenja plata u javnoj administraciji za deset odsto, kao i da budu uređeni platni razredi u javnom sektoru. Očekuje se i dogovor o posebnom kolektivnom ugovoru, kao i o zakonu o osnovama sistema obrazovanja i vaspitanja.
  Izvor: N1info
  Autor teksta:Beta
  Izvor:http://rs.n1info.com/…/Dogovor-s-Vladom-ili-kasni-drugo-pol…

Komentari su onemogućeni.