ПОТПИСАН СПОРАЗУМ И ПКУ!

Print Friendly, PDF & Email

 С А О П Ш Т Е Њ Е

Након дуготрајних преговора и бројних састанака чланова штрајкачког одбора четири репрезентативна синдиката просвете – Синдиката радника у просвети Србије, Синдиката образовања Србије, Уније синдиката просветних радника Србије и ГСПРС Независност и представника Министарства просвете, науке и технолошког развоја и Владе Републике Србије, стекли су се услови за прихватање усаглашеног споразума о решавању спорних питања.

Представници два синдиката – Синдикатаобразовања Србије и ГСПРС Независност на својим главним одборима добили су сагласност да потпишу овај споразум, што су и учинили. Потписивање споразума подразумева и нормализацију наставе.

Преостала два синдиката о овоме ће одлучивати на седницама одбора које ће бити одржане у наредним данима. Представници Министарства просвете, науке и технолошког развоја су прихватили предог Синдиката образовања Србије и ГСПРС Независност да преостала два синдиката који још увек нису одржали седнице својих главних одбора, Споразум и Посебни колективни уговор потпишу 18. фебруара 2015. године.

Сутра ће бити одржана седница Председништва Републичког одбора Синдиката образовања Србије на којој ће бити разматран Споразум и донета одлука о прекиду штрајка. Нормализација наставе се очекује од 18. фебруара 2015. године.

Синдикат образовања Србије

ГСПРС НЕЗАВИСНОСТ

ДОКУМЕНТА ЗА ПРЕУЗИМАЊЕ