РАД НА ЗАКОНУ О ПЛАТАМА

Print Friendly, PDF & Email

Састанак са представницима два синдиката о изради каталога и опису послова

Представници Министарства просвете, науке и технолошког развоја и помоћник министра за средње образовање и васпитање и образовање одраслих Снежана Марковић одржали су данас састанак са представницима Синдиката образовања Србије и Гранског синдиката просветних радника Србије „Независност“, Александром Ничићем, Радом Ерцегом и Томиславом Живановићем, на тему израде закона о платама у јавном сектору.

На радном састанку, разговарано је о Каталогу послова за предшколско, основно и средње образовање и васпитање, као и ученички и студентски стандард, који се развија у оквиру израде Нацрта закона о платама.

На састанку одржаном у Министарству договорено је да представници ова два синдиката са представницима Министарства просвете, науке и технолошког развоја активно учествују у изради каталога и описа послова, имајући у виду тешку материјалну ситуацију просветних радника и тежње да се ово питање реши системски. Састанак је један у низу заједничких активности предвиђених Споразумом који су потписала ова два репрезентативна синдиката у просвети.

Извор: http://www.mpn.gov.rs/