ИЗВИЊЕЊЕ

Print Friendly, PDF & Email

Извињавам се члановима и другим посетиоцима нашег сајта што у протеклом периоду нисмо објављивали текстове и  информације. Једини разлог је преобиман посао око решавања питања технолошких вишкова. У последња два месеца Регионалном центру Лесковац обраћало се у просеку око 50 чланова дневно, па је писање представки, молби, жалби и ажурирање администрације диктирало прековремени рад који се често завршавао и у раним јутарњим часовима. Из овог разлога рад са странкама у РЦ Лесковац ограничен је и обавља се понедељком, средом и петком од 10:30 до 13:30.

После гомиле састанака са директорима школа, почетком ове недеље објављена је прва „Б листа“ и прослеђена школама, што значи да ускоро можемо очекивати почетак преузимања радника са непуном нормом. На жалост листа технолошких вишкова није потпуно празна, па ће се други круг преузимања обављати само за она радна места за која нема тахнолошких вишкова на чекању.

Редовне активности синдиката обављају се у складу са утврђеним планом а претходне недеље одржан је и најављени круг семинара за наше чланове у Центру за стручно усавршавање у Лесковцу. Ова активност оцењена је веома позитивно од стране синдикалних организација. Отклоњен је застој у исплати путних трошкова запосленима на територији града и за сада нема сумње да ће се континуитет у исплати даље наставити како је најављено.

председник РЦ Лесковац

Александар Ничић