ОДБОР ПОЛОЖИО ИСПИТ

Print Friendly, PDF & Email

На 32. седници Одбора Јабланичког округа Синдиката образовања Србије, одржаној у четвртак 19. новембра у Центру за стручно усавршавање у Лесковцу, спроведени су избори за председника Одбора. Овај изборни круг за избор руководства РЦ Лесковац биће упамћен по до сада невиђеној ангажованости просветног инспектора и неких политичких функционера да се Александар Ничић помакне са места председника и на то место изабере „одговарајуће“ лице. Недељама у очи избора директори већине школа у Јабланичком округу добијали су инструкције да „дисциплинују“ председнике синдикалних организација а страначки активисти у појединим општинама тим поводом „обилазили“ председнике синдиката. На овај начин грубо се вршила повреда основних начела деловања синдиката у смислу да синдикат треба да буде независтан од утицаја послодавца, политичких партија и органа власти, па је исход гласања, како је наглашено и на самој седници, директна порука и чланству али и вансиндикалним структурама колика је снага овог Одбора и у којој мери су његови чланови имуни на разне врсте притисака.

На седници је извршена верификација мандата за 53 присутна члана, усвојен је Правилник о спровођењу избора у ОЈОСОС и спроведена изборна процедура за председника Одбора. Избор се вршио тајним гласањем између два кандидата, Александра Ничића и Горана Миловановића. Досадашњи председник Александар Ничић добио је 43 гласа, чиме му је указано поверење да представља Одбор и у новом петогодишњем мандату.

Након реизбора председника, Одбор Јабланичког округа Синдиката образовања Србије донео је одлуку којом председника Одбора Александра Ничића предлаже за кандидата за председника Синдиката образовања Србије на предстојећим изборима. Ова одлука донета је једногласно.