ОДРЖАНЕ V ОКРУЖНЕ СПОРТСКЕ ИГРЕ

Print Friendly, PDF & Email

ПЕТЕ СПОРТСКЕ ИГРЕ  Синдиката образовања Јабланичког округа одржане су 7. маја 2016. године у хали спортова СРЦ „Дубочица“ у Лесковцу према сатници коју је организациони одбор одредио приликом жребања, у свим спортовима осим одбојке која је почела у 13:00  часова због организације карате-турнира у малој сали. Тенис се играо на теренима на Хисару, а шах у просторијама Регионалног центра.

Учествовало је 25 установа са територије Јабланичког округа: 13 основних школа, једна предшколска установа, Дом ученика Лесковац, Школа за образовање одраслих и 9 средњих школа. Свеукупни победник је Економска школа Лесковац са освојених 115 бодова, друга је ПУ „Вукица Митровић“ Лесковац са 83 бода и трећа  ОШ „Васа Пелагић“ Лесковац са освојених 59 бодова у екипним такмичењима.

У појединачним такмичењима у тенису и пливању остварени су следећи пласмани: у тенису – прво место освојио је Ненад Ристић Миленковић из ТШ „Никола Тесла“ у Медвеђи, друго место Мирослав Станковић  из Економске школе у Лесковцу, треће место Иван Тошић из Пољопривредне школе у Лесковцу и четврто место Миодраг Стојиљковић из ОШ „Бора Станковић“ у  Вучју; у пливањуу мушкој конкуренцији – прво место освојио је Божидар Јовановић из Музичке школе у Лесковцу, друго место Златко Недељковић из ТШ „Никола Тесла“ у Медвеђи, треће место Тихомир Митић из ОШ „Бора Станковић“ у Губеревцу и четврто место Саша Костић из Економске школе у Лесковцу, док је у женској конкуренцији прво место освојила Јелена Ристић Јовановић из ОШ „Трајко Стаменковић“ у Лесковцу а друго место Марина Марковић из ПУ „Вукица Митровић“ у Лесковцу.

Додела пехара и признања планирана је за 10. јун на великој Свечаности поводом краја наставне године.