РЦ ЛЕСКОВАЦ СОС НЕ ОПРАШТА ДРЖАВИ

Print Friendly, PDF & Email

Срамота којом је држава потврдила колико омаловажавајући став има према просветним радницима доказаће се на суду, како су одлучили чланови Одбора Јабланичког окуга Синдиката образовања Србије на седници оржаној 5. фабруара 2016. године. Наиме, приликом обрачуна зараде за време коришћења годишњег одмора, просветни радници су закинути за око 5000 динара, па новчана помоћ која им је исплаћена у децембру заправо представља „украдена средства“ са каматом. Опробан принцип – оробим те, па ти нешто твоје и поклоним.

Како је испало да је премијер био великодушан једино у медијском тапшању просветара, и да је тиме и суштински и формално натукао још већу беду запосленима у посрнулој српској просвети, РЦ Лесковац СОС се обратио адвокатским канцеларијама које су у обештећењу радника у овом спору већ имале успеха и ушао у тужбену процедуру.

Након прикупљања и вештачења документације, од сутра ће се у школама на територији Јабланичког округа потписивати пуномоћја како би тужба била поднета почетком јуна. Када спор буде окончан, просветни радници са ових простора добиће назад свој новац са припадајућим каматама. РЦ Лесковац је обезбедио услове под којима, као и до сада, чланови Синдиката образовања Србије неће сносити никакве трошкове судског поступка.