МА БЕЖ’ТЕ БРЕ!

Print Friendly, PDF & Email

У ишчекивању бар ИЗВИЊЕЊА, због „настале грешке“ која се, неки су можда помислили,  „поткрала“ министру Шарчевићу приликом доношења Стручног упутства о формирању одељења од 26.6.2018. године а којим је у једном делу негирао важеће законе (о чему смо писали у тексту „Ретро-визија“), 9. јула је школама на територији ШУ Лесковац СТИГЛО ПОЈАШЊЕЊЕ!?

Овога пута, без заводног броја, без печата и потписа, путем мејла који приказујемо у целости, МПНТР потврђује да кршење сопствених прописа НИЈЕ НИКАКВА ГРЕШКА. Овога пута, неко ко стоји иза послатог мејла негирање важећих закона правда класификациом ОЕЦД, иако је пре само 8 месеци ступио на снагу нови ЗОСОВ којим је у члану 76. разумно дефинисано да је свим категоријама из класификације потребан ИОП.

Најцрња и уједно сурово реална је чињеница, коју на жалост потврђује огромна већина директора школа са којима смо разговарали на ову тему, да је по питању поступања у процесу формирања одељења – за директоре Упутство битније од Закона!? Како кажу, ако не испоштују Упутство могли би да буду смењени.

Слободним преводом, када министар легализује безакоње, везујемо се тамо где нам газда каже. А и логично је. Последња је важећа – небитно сад да ли је реч, упутство или тамо неки његов закон. Није да смо коњи, него му није први пут.

Александар Ничић

ПОЈАШЊЕЊЕ СТРУЧНОГ УПУТСТВА ПРЕУЗМИТЕ ОВДЕ!