ЗА ПОЧЕТАК

Print Friendly, PDF & Email

САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ

Данас Србија започиње нову школску годину „поштујући“ просветне раднике прекрајањем уговора о раду супротно закону и Уставу, формирањем одељења у којима се, када је реч о ученицима са посебним потребама, не признаје законом дефинисан начин формирања, дигитализацијом (само неких) учионица и школа, сајбер дневницима али и разним збуњујућим упутствима и појашњењима упутстава, уз најаву платних разреда, којима их потцењује последњим местом у јавном сектору.

На 42. Седници Одбора Јабланичког округа Синдиката образовања Србије, одржаној 30.8.2018. године, закључено је да је за време годишњих одмора наметнуто и нагомилано много проблема који захтевају озбиљну и одлучну интервенцију синдиката. Одбор подржава заједништво репрезентативних синдиката у идентификацији проблема, али не и резличите начине синдикалне борбе нити њену симболичност.

Данас је просвета у штрајку. То је увек дан када смо најангажованији и истовремено сви у штрајку. Уз начин на који нас држава „поштује“ и ненајављено ћемо остати у штрајку и сутрадан и сваког следећег дана. То је неспорно. А синдикална борба на један дан и један сат одавно није ни симболика.

Синдикат образовања Јабланичког округа активно прати преговоре са министарством и опомиње Републички одбор и остале репрезентативне синдикате да је крајње време за ОЗБИЉНОСТ.

СОС РЦ-ЛЕСКОВАЦ