СЕКЦИЈА ЖЕНА СУМИРАЛА ОВОГОДИШЊИ РАД

Print Friendly, PDF & Email

Секција жена Одбора Јабланичког округа Синдиката образовања Србије, вођена председницом Бојаном Савић, која је прошле године добила поверење Одбора да води овај сегмент организације, своје планиране активности сумирала је протеклог викенда.

 

Четрдесетак чланица ове секције, самофинансирале су дводневни боравак у Банском у Бугарској у хотелу „Белведере“, где је одржана последња седница у овој календарској години, на којој се усвојио предлог Плана активности за наредну годину, који ће Одбор узети у разматрање на јануарској седници приликом усвајања буџета.

 

У овој календарској години, чланице секције извршиле су најпре промоцију брошуре „Родна равноправност и синдикални рад – Жене југа у акцији“ која је настала као промоција активности наших колегиница у претходном периоду, а затим наставиле реализацију усвојеног Плана. Реализоване су три радионице, и то: 27. септембра радионица на тему „Вештине комуникације“, 25. октобра радионица на тему „Решавање конфликата (1.део)“, 28. новембра радионица на тему „Решавање конфликата (2.део)“, а 2. новембра организована је информатичка обука за чланице секције. Радионице је водила Биљана Михајловић а информатичку обуку Драгана Вучковић.

Сумирање резултата и припрему за наредну годину, колегинице су планирале као саставни/радни део заједничког путовања, што су на крају и успеле да остваре. Свесне оквира одобреног буџета, није било колебања ни препрека да се планирано испуни личним суфинансирањем.

Руководство РЦ Лесковац СОС, честита чланицама секције на истрајности и упорности и изражава спремност да у будућем периоду ефикасније помогне њихов рад.

РЦЛ