ОДРЖАНА 43. СЕДНИЦА ОДБОРА

Print Friendly, PDF & Email

У четвртак, 6. децембра, са почетком у 12 часова у просторијама Центра за стручно усавршавање у Лесковцу одржана је 43. седница Одбора Јабланичког округа. Седници је присуствовало 47 чланова Одбора.

На дневном реду, поред верификације мандата новоизабраним председницима синдикалних организација и избора нових чланова Надзорног одбора и Председништва, кључну тачку заузело је „разматрање актуелне ситуације у образовању и доношење одговарајућих одлука“.

Након неучествовања у „штрајку упозорења“ 29. новембра, поводом кога су, образлажући разлоге,  председници синдикалних организација дописима раније већ обавестили РЦ Лесковац СОС, чланови Одбора су сада и уживо пренели већинско незадовољство и огорченост својих колега поступањем лидера репрезентативних синдиката.  Чланови Одбора, преносећи „глас“ чланства, поручују да су званичници државе и министарстава већ толико пута обманули и понизили раднике у образовању, да више нема места „упозорењима“ и бојажљивим „једнодневним штрајковима“. Опште је мишљење да уколико нисмо спремни да поштујемо сами себе не можемо очекивати ни да нас држава а ни било ко други поштује.

ПРИВРЕМЕНО ПРЕКИНУТ ШТРАЈК ТРЕБА „ОДМРЗНУТИ“ ИЛИ ГА РАДИКАЛИЗОВАТИ, став је Одбора Јабланичког округа СОС.

Представници запослених напомињу да је свима јасно да је овакав „једнодневни“, „сто пута“ поновљен сценарио (осведочено узалудан), „манир Уније“, који остали лидери „слепо“ прате, сигуран пут једино у масовно напуштање свих синдиката од стране запослених. И да се чини као да је баш то неко наручио.

Председник Одбора, Александар Ничић, позвао је председнике синдикалних организација да одрже седнице у школама али се већина чланова Одбора изјаснила да су поруке колега већ изнете и пренете данас. О организованом учешћу на најављеном протесту испред Владе 11. децембра Одбор се гласањем изјаснио против, уз један глас „за“ и три „уздржана“.

РЦЛ