ПРЕДШКОЛЦИ ИЗБОРИЛИ ЈОШ 2%

Print Friendly, PDF & Email

Након најаве протеста запослених у предшколским установама који су за 11. април организовала сва три репрезентативна синдиката, са захтевима за изједначавање положаја са запосленима у осталим деловима образовног сектора и решавање нагомиланих проблема у предшколском васпитању и образовању, Влада Републике Србије је одржала хитну седницу на којој су усвојени захтеви синдиката. Влада је донела одлуку да се запосленима у предшколском васпитању и образовању обезбеди додатно повећање зарада од 2%, што ће чинити укупно повећање зарада од 9%, које су од почетка 2019. године добили запослени у другим деловима сектора образовања. То подразумева и измену Закона о буџетском систему које ће бити усвојене по хитној процедури у Народној Скупштини Републике Србије и на снагу ће ступити 1. маја ове године.

Представници РЦ Лесковац учествовали су на најављеном протесту на Тргу Николе Пашића, а представница предшколаца ОЈОСОС, члан РОС-а и члан Одбора делатности предшколских установа СОС – Бојана Савић, учествовала је на седници Одбора и изнела проблеме са којима се запослени у предшколским установама срећу у нашем округу.

Влада РС је на јучерашњој хитно сазваној седници усвојила Закључак којим се формира Радна група која ће у наредном шестомесечном периоду размотрити нагомилане проблеме запослених у предшколским установама и сачинити предлог за унапређење дела образовног система који се односи на предшколце.

ЗАКЉУЧАК ВЛАДЕ ПРЕУЗМИТЕ ОВДЕ