ОДРЖАНА СЕДНИЦА ПРЕДСЕДНИШТВА

Print Friendly, PDF & Email

Јуче је одржана прва седница Председништва одбора Јабланичког округа Синдиката образовања Србије.

На седници су члановима пренете информације о исплати јубиларних награда и решавању технолошких вишкова. Председништво је по овом основу донело одлуку да се што хитније закаже и одржи конференција за медије на којој треба изнети све проблеме у вези са питањима исплате јубиларних награда и дати рокове локалним самоуправама да изврше обавезе према просветним радницима, јер је просветарима у округу доста чекања, ишчекивања и замајавања од стране државе. Такође је одлучено да јавности треба саопштити неправилности које узимају маха приликом запошљавања у школама у округу и по том питању алармирати надлежне инспекцијске органе.

Донета је одлука о организацији дводневног садржаја за све председнике синдикалних организација у округу, који ће обухватити седнице Председништва, радних група и Одбора Јабланичког округа Синдиката образовања Србије, представљање примера добре праксе у организацијама и четворочасовни семинар на тему „мобинг“.

Подпредседницима је дат рок да до одржавања следеће седнице заврше планове рада својих ресора како би на време могао да буде урађен, усвојен и објављен план рада Одбора за 2012. годину.

Записник са седнице можете погледати ОВДЕ.