ОДБОР ОЧЕКУЈЕ ОДГОВОР ПРЕДСЕДНИКА ВЕЋА ССС ЗА ВИШЕ ОПШТИНА – ЛЕСКОВАЦ

Print Friendly, PDF & Email

У уторак, 20. марта 2012. године председнику Већа Савеза самосталних синдиката за више општина – Лесковац, Ивану Јовановићу, прослеђен је захтев којим се тражи да у писаној форми одговори на исказане потребе Одбора Јабланичког округа Синдиката образовања Србије (ОЈО СОС).

Јовановићу су  до сада већ прослеђивани захтеви на основу ОДЛУКА ОЈО СОС-а. Најпре Захтев бр 36/3 од 27.1.2012. који је уредно примљен и заведен под бројем 43 од 30.1.2012. године, којим се на основу одлука ОЈО СОС-а са седнице одржане 13.1.2012. године тражи издвајање средстава за реализацију планираних активности Одбора и уступање на коришћење једне канцеларије у згради Савеза. На овај захтев до данас није одговорено!

Прошле седмице председник ОЈО СОС-а, Александар Ничић, проследио је Јовановићу још један Захтев (примљен под бројем 63, 20.3.2012.) којим се потражује одговор на претходни, али и сагледавање могућности да се у сврху прикупљања финансијских средстава потребних за организацију планираних активности употреби један рачун Савеза. Такође, по упутству РО СОС-а, од Јовановића се тражи да прикаже годишњи приход од гране образовања. Овог пута Ничић је нагласио  рок за достављање података и одговора.

Обавештавамо чланство да су сви рокови истекли и да Одбор синдиката који је својим деловањем у последњих годину дана изборио место значајног партнера у социјалном дијалогу у Јабланичком округу и постао фактор у решавању горућих питања просветних радника на овим просторима, најмање заслужује неуважавање од стране председника Већа Савеза самосталних синдиката за више општина – Лесковац.

Сматрамо да транспарентно деловање којим се поносимо треба да буде пример другима а не претња, и да је време тајни, тајних података и прећуткивања одавно иза нас!

Зато верујемо да ће тражени одговори бити јасни, јавни и читљиви те да ће одагнати сумњу да неко жели да угуши Одбор образовања који својим радом на најбољи могући начин промовише Синдикат образовања Србије и Савез самосталних синдиката за више општина – Лесковац.